Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΒΡΑΙΜΑΚΕΙΑ 2016



Με επιτυχία διεξήχθησαν το Σάββατο 4 Ιουνίου τα "Βραϊμάκεια" στη Χαλκίδα όπου από φέτος οι αγώνες αυτοί αναβαθμίστηκαν με απόφαση του ΣΕΓΑΣ βάζοντας σε πολλά αγωνίσματα όρια για Ευρωπαϊκούς και Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αγωνίστηκαν αθλητές από όλη την Ελλάδα σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις.
Στο επικοντώ γυναικών - κορασίδων που ξεκίνησε το πρόγραμμα, η κορασίδα Μυρτώ Κασσωτάκη (ΓΣ Ελ.Βενιζέλος) πέρασε τα 3,80μ. κι έκανε το όριο για το 1ο Ευρωπαικό Π/Κ.
Στη δισκοβολία εφήβων, που επίσης ήταν στα αγωνίσματα - κριτήρια για όρια, ο Ανδρέας Θανάσης (ΑΓΕ Ζακύνθου) το ξεπέρασε σχεδόν κατά 1μ. με 56,91μ.
Στους αγωνες πάντως ξεχώρισαν οι εμποδίστριες. Η Κατερίνα Δαλάκα που ανήκει πλέον στον τοπικο σύλλογο, τη Νεάπολη Χαλκίδας, έκανε ένα πιο γρήγορο πέρασμα, δεν κράτησε το ρυθμό στο τελευταίο εμπόδιο, ενώ από την άλλη η Έφη Θεοδώρου, αθλήτρια πλέον του Πανναξιακού, που ήταν και πάλι δυνατή στην τελική ευθεία, στα τελευταία μέτρα πήρε τη νίκη με ατομικό ρεκόρ 58.29, ενώ ατομικό ρεκόρ έκανε και η Δαλάκα με 58.39.
Η Δαλάκα μάλιστα, μισή ώρα μόλις μετά ήταν εντυπωσιακή στα 200μ. τρέχοντας σε 23.88,
Τρίτη στα εμπόδια ήταν η συναθλήτριά της, Ελίνα Καραμπέτσου, με ατομικό ρεκόρ 60.66 -ενώ κέρδισε και τα 400μ. μετά με 57.18 και ακολούθησαν η Φραντζή με 61.74 και η Γεράση με 62.00. Μάλιστα από πολλούς θεωρήθηκε ότι αυτή η κούρσα ήταν από τις πιο δυνατές στα 400μ με εμπόδια των τελευταίων ετών.
Στα εμπόδια των παίδων, ο Άρης Δρίτσας (ΑΟ Μεγάρων) που έχει ήδη το όριο για το 1ο Ευρωπαικό Π/Κ, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με την πολύ καλή επίδοση των 52.88 - με το πανελλήνιο ρεκόρ να είναι 52.43.

Μετά το πέρας των αγώνων οπού κατά κοινή ομολογία ήταν από τους πιο επιτυχημένους οργανωτικά ο Γ.Σ ΝΕΑΠΟΛΗΣ θέλει να ευχαριστήσει:
Tον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη , τον ΔΟΑΠΠΕΧ ( την Πρόεδρο Λίλιαν Ζλακώνη, τον Διευθυντή Φώτη Γκούνη και τον Αντιπρόεδρο Κων/νο Αναγνωστάκη.
Τον ΣΕΓΑΣ ( τον Πρόεδρο Κων/νο Παναγόπουλο , τον Υπεύθυνο ανάπτυξης Στέφανο Ματάκη ), την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς Εύβοιας ( τον Πρόεδρο Αθανάσιο Βλάχο, και τον άνθρωπο του ΣΕΓΑΣ στη Χαλκιδα Κων/νο Κουτσουρό , τον Τεχνικό Σύμβουλο Κων/νο Μπουλούκο καθώς και τον έφορο στίβου του Ερμή Σχηματαρίου Γεώργιο Καριλάκη και όλους όσους βοήθησαν για την ορθή διεξαγωγή των Αγώνων.